Dag van de post

Op woensdag 9 oktober is het internationale dag van de post! Op deze dag zetten we de postbezorgers in het zonnetje en waarderen we het post systeem. Want zonder al deze mensen zou jouw pakketje niet binnenkomen!

Postbezorgers in het zonnetje

Sinds 1969 wordt elk jaar op 9 oktober de Internationale Dag van de Post gevierd. Deze dag is in het leven geroepen door de Wereld Post Unie (WPU) om aandacht te vestigen op de belangrijke rol die postbedrijven in onze samenleving spelen. Postbedrijven zetten hun werknemers op deze dag extra in het zonnetje, en natuurlijk is het ook voor ons hét moment om een complimentje uit te delen! Daarnaast onderstreept deze dag het belang van het versturen en ontvangen van post. In sommige landen worden er speciaal voor deze dag zelfs nieuwe postzegels gedrukt, en besteden ministers en overheden aandacht aan de waarde van post in ons dagelijks leven.

Nu steeds meer mensen online bestellen, is de postsector belangrijker dan ooit geworden. Het aantal pakketjes dat deze bedrijven bezorgen, blijft elk jaar groeien. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij! Wist je dat we dagelijks zo’n 350 bestellingen versturen? Deze zijn vaak verdeeld over meerdere dozen, dus dat zijn behoorlijk wat pakketjes!

Meedoen met dag van de Post?

Wil jij ook een kaartje versturen op de Internationale Dag van de Post? Bestel dan vandaag nog jouw kaarten vóór 13:00 uur met spoed, en ze liggen morgen al bij je op de mat! Zo ben je precies op tijd om ze voor deze bijzondere dag op de post te doen.

Red je het niet voor 13:00 uur? Dan versturen wij jouw bestelling op de Dag van de Post zelf! Zo kun je meteen jouw bezorger bedanken voor al zijn of haar inzet. Misschien is dat zelfs nog wel leuker!

WIl je ook graag een kaartje versturen?

Dan kun je deze hier bestellen!