Trends in print: Duurzaamheid

Een van de grootste trends van de afgelopen tijd, die ook in de toekomst belangrijk blijft, is duurzaamheid. Mensen worden zich steeds bewuster van het belang van hergebruik en de schaarste van grondstoffen. Deze bewustwording zien we ook steeds meer terug in het printproces.

Duurzaamheid in Print

Printwerk wordt vaak gezien als een eenmalig product: flyers die uitgedeeld worden, posters die tijdelijk ophangen worden, en magazines die bedoeld zijn voor een eenmalige uitgave. Toch zien we het belang van duurzaamheid steeds meer terugkomen in print.


Mensen worden zich steeds bewuster van het gebruik van bomen voor papier en de impact van printen op het milieu. Ook bij Print&Bind zijn we ons hiervan bewust. Daarom dragen wij op verschillende manieren bij aan duurzaamheid:

  • We gebruiken alleen papier met milieukeurmerken, gerecycled papier of papier gemaakt van landbouwafval.

  • We zijn altijd op zoek naar nóg milieubewustere papiersoorten.

  • We recyclen al ons restpapier.

  • Onze printers zijn milieuvriendelijker: onze Canon printers draaien op water gebaseerde inkt!

  • Al onze systemen zijn zo ingericht dat we zo min mogelijk papier verspillen.

Onze papiersoorten

Onze standaard papiersoort, 80 grams, is van Paperwise papier. Dit papier is gemaakt van 100% landbouwafval, waardoor er geen bomen voor worden gekapt! Ook onze papieren stickers zijn van dit type papier gemaakt, evenals ons eco vezelpapier en 70 grams inpakpapier.

Al onze andere papiersoorten beschikken over milieukeurmerken zoals FSC, PEFC en het Europees Ecolabel. Deze labels staan voor duurzaam bosbeheer en milieuvriendelijke productie van de papiersoorten. Maar nog beter is het gebruik van volledig gerecyclede papiersoorten. Daarom blijven we voortdurend op zoek naar de beste papiersoorten en houden we onze producten up-to-date.

Meer weten over de kringloop van papier?

Dat lees je hier!